Acupunctuur Amsterdam voor traditionele Chinese geneeskunde

Acupunctuur AmsterdamHeb jij al een tijd last van een stroef lichaam of zit je met een mentale kwestie dan is het ondergaan van een acupunctuur sessie de oplossing voor jou! Door middel van acupunctuur kan je chronische pijnen het hoofd heffen of een verslaving overwinnen!

Wat houdt acupunctuur eigenlijk in?

Het woord acupunctuur is eigenlijk een samentrekking van twee woorden in het latijn. Acus staat voor naald en pungere staat voor steken. Het plaatsen van de naalden in bepaalde energiepunten op je lichaam zorgt voor de werking van acupunctuur. Deze handeling is al meer dan 2500 jaar oud en wordt dus al generaties lang doorgegeven en geperfectioneerd. Voor het gebruik van metaal worden botsplinters en stenen gebruikt om de energiepunten te stimuleren. De origine van de acupunctuur wordt gedacht uit China te komen.

De acupunctuur valt van origine onder de TCG, traditionele Chinese geneeskunde en overkoepelt een heleboel aan tradities waaronder ook het gebruik van kruiden. De samenstelling is in de jaren 50 ontstaat in China door een samenloop van omstandigheden. De communistische partij was toen aan de macht en die hebben de traditionele kunsten laten combineren met de hedendaagse wetenschap om zo tot een gestructureerde sector te hebben.

Wat voor acupunctuur is er?

Er is een breed scala aan behandelbare klachten door middel van acupunctuur. De meest voorname reden dat de gemiddelde klant een acupuncturist bezoekt is voor keel neus of oor problemen. Denk hierbij aan ontstekingen, griepjes of zelfs slechte adem. Doordat het al zo lang in de omloop is zijn er veel oplossingen bedacht bij alle kwalen en wordt hier door de wetenschap soms sceptisch naar gekeken. Er wordt momenteel gesteld dat de voornaamste waarde toch de placebo is op het lichaam en geest.

De therapie kan ook gebruikt worden voor kinderen hoewel dit vaak meer pijn veroorzaakt en daarom zijn er ook aparte technieken uitgewerkt. Deze vorm van acupunctuur wordt Shonishin genoemd en op deze manier kan er pijnvrije acupunctuur sessie ondergaan worden. De methode zorgt ervoor dat de huid gemasseerd wordt en er zijn ook geen naalden die het vel penetreren.

In combinatie worden er dan ook vaak kruiden gebruikt die kunnen helpen om bijwerkingen of irritaties te voorkomen. De kruidengeneeskunde staat in Aziatische landen hoger in de rangorde dan acupunctuur in tegenstelling tot west Europeaanse landen.

In China is het verschil tussen acupunctuur en kruiden als volgt beschreven; De acupunctuur zorgt voor de infrastructuur van je lichaam terwijl de kruiden zorgen voor een vruchtbare grond.

Praktijk Acupunctuur Amstelveen nabij Amsterdam helpt je van je klachten af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *