Catering opleiding of training catering volgen

Catering opleidingVeel Mensen weten niet precies wat catering inhoud. Eerlijk gezegd valt het ook best tegen. Er wordt vaak gedacht dat het het verzorgen van de gasten op een evenement of partijtje is of de verzorging van het eten in een restaurant. Dit is lang niet alles. Om misverstanden te voorkomen lichten we in dit artikel het begrip catering toe en komen de onderwerpen training catering en catering opleiding aan bod. 

Wat is het?

Om te beginnen, een korte definitie van het begrip catering. Catering is eigenlijk al het verzorgen van eten en drinken op professionele wijze, maar geen horeca is. er wordt gesproken over horeca als de gasten puur aanwezig zijn voor het eten en drinken en/of voor een overnachting. Spreken we over dingen zoals sport, onderwijs, een luchthaven of dierentuin, noem maar op, waarbij het hoofddoel niet eten, drinken of overnachting is, dan wordt er over catering gesproken. Dit klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Een extra voorbeeld van catering is de specifieke eventcatering. Dit is dat er eten en drinken verzorgd wordt op een feest, partij of evenement. 

Verwarring

Nu worden de begrippen horeca en catering vaak door elkaar gebruikt. Dit zou voor eventuele misverstanden kunnen zorgen. Zoals eerder gezegd is horeca verschillend van catering. Een cateraar voert zijn of haar taken vrijwel altijd uit op grond van de opdrachtgever. Er is een verband te zien tussen de opdrachtgever, de gast en de cateraar. In de horeca is dit niet terug te zien en dit is dan ook één van de onderscheidingen. 

Gelijkenis

Een aantal soorten catering beginnen wel steeds meer op de horeca te lijken. Je kunt hierbij denken aan bedrijfscatering bijvoorbeeld. De catering wordt steeds innovatiever. Er worden steeds luxere verpakkingen gebruikt, het eten wordt op een creatievere manier tentoongesteld en meer. Het ontwikkelt zich steeds meer en wordt steeds luxer. 

Catering opleiding en training catering

Een training catering nemen of een catering opleiding volgen kan zeer interessant zijn. Je leert dan allerlei trucjes en technieken over hoe alles in zijn werking gaat. Je leert organiseren, plannen en uitvoeren. De eisen van iedere opdrachtgever zijn anders. Je moet zorgen dat je in je plan van aanpak de eisen meeneemt zodat alles hier dan ook aan voldoet. Bij zo’n training catering leer je alles over het vak. Uiteraard als je een catering opleiding gaat volgen zal je hier meer over leren en er uitgebreider op ingaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *