Gevoel voor muziek

Sinds kleins af aan vind ik het super leuk om te zingen, ik zong vroeger in de auto al volop mee met zo goed als elk liedje. Door waarschijnlijk onzekerheid dacht ik altijd dat ik het niet goed kon. Totdat ik opeens regelmatig te horen kreeg van mensen dat ik heel mooi kon zingen. Ik wou it in eerste instantie niet geloven, maar na een aantal keer een liedje op te nemen die ik zong en het terug te luisteren kwam ik er toch achter dat ik al zeg ik het zelf wel gevoel heb voor muziek. Tot een aantal maanden terug deed ik er voor de rest nog steeds niet heel veel mee, erg zonde vond mijn omgeving. Precies drie maanden terug kwam ik een artikel tegen over muziekeducatie. Ik heb dit artikel dan ook volop bestudeerd en kwam erachter dat dit voor mij best interessant kon zijn

Muziekeducatie

Wat houdt dat nou in, muziekeducatie? Muziek educatie is voor mensen die een passie hebben voor muziek. Zo kan je er terecht voor gitaarles, pianoles, maar dus ook voor zangles. Dit laatste was dus hetgeen waar ik gebruik van wou maken. Niet alleen wou ik nog meer leren over zingen, maar ook wou ik weten wat de mogelijkheden zijn voor mijn talent. Na een goed overleg met mijn ouders hebben wij samen besloten dat dit inderdaad een echte kans voor mij kon zijn. Ze hebben dan ook besloten om de zangles volledig voor mij te betalen, heel fijn dus! Na dit gesprek heb ik de muziek educatie school gebeld en heb ik een afspraak ingepland, ik vond dit erg spannend.

Mijn ervaring met muziek educatie

Ik ging dus met veel spanning naar de muziek educatie toe. Ik liep naar binnen en werd erg zenuwachtig, want misschien moest ik zo wel gaan zingen. Aan de ene kant zou ik dan natuurlijk super trots zijn als dit goed ging, maar als ik een blunder zou maken zou ik me echt kapot schamen. Ik gaf de vrouw van de zangles een hand en stelde me netjes voor. Niet veel later vroeg ze me inderdaad om een stukje voor haar te zingen. Ik heb dan ook mijn onzekerheid even aan de kant gezet en heb een liedje voor haar gezongen die ik enorm veel geoefend had. Nadat ik had gezongen begon ze spontaan voor mij te klappen en vertelde ze me direct dat ik talent had, super kicken dus!

Hier bekijk je meer informatie over muziekeducatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *