Training counseling Amstelveen

Training counseling Amstelveen

 

Heb je ambitie om zelf jongerencoach te worden? Dan kan je een training counseling in Amstelveen volgen. Maar wat zijn de eigenschappen van een goede coach?

 

Een goede coach richt zijn aandacht volledig op de jongere

 

Als jongerencoach is het belangrijk dat je je eigen problemen achterwege laat, je moet je volledig kunnen richten op de problemen en uitdagingen van de jongere. Hij kan wel eens een verhaal vanuit zijn eigen ervaring vertellen, maar dat mag zeker niet op de voorgrond treden. Het belangrijkste is dat de jongere genoeg aandacht krijgt en dat de coach dus voldoende naar de jongere luistert.

 

Een goede coach is altijd ondersteunend en positief

 

Als coach is het geven van ondersteuning erg belangrijk. Een goede coach moet namelijk laten merken dat hij de jongere begrijpt en de jongere daardoor kunnen bijsturen. Daarnaast is het ook belangrijk dat een coach positief blijft. Jongeren zijn vaak gevoelig en kwetsbaar, het is dus niet de bedoeling dat je constant commentaar gaat geven, maar dat je de jongere op zo’n positief mogelijke manier blijft ondersteunen en dat je hem van tijd tot tijd een complimentje geeft.

 

Een goede coach kan goed relativeren en heeft bij voorkeur levenservaring

 

Een coach kan natuurlijk niet alles meegemaakt hebben, wat de jongere heeft meegemaakt, maar als de coach gelijkaardige levenservaring heeft dan helpt dat wel. Daardoor kan hij namelijk beter begrijpen hoe de jongere zich voelt en beter raad geven. Een coach moet ook goed kunnen relativeren om je te helpen je uitdaging in perspectief te zien en te zorgen dat er niet te veel aandacht aan details wordt gegeven.

 

Een goede coach geeft nooit informatie over het gesprek aan derden

 

Alle gesprekken die worden gevoerd tussen de coach en de cli├źnt zijn vertrouwelijk. Als de coach hiervan iets gaat zeggen tegen anderen, dan zal de jongere hem nooit meer vertrouwen en dat zorgt voor een breuk in de relatie tussen coach en jongere. Het kan dan zijn dat de jongere niets meer wilt zeggen.

 

Een goede coach motiveert de jongere

 

Een goede coach beseft dat je soms minder gemotiveerd bent. Iedereen heeft wel eens een moment waarop hij het even niet meer ziet zitten. Op die momenten motiveert de coach de jongere. Dit doet hij onder andere door de juiste vragen te stellen en door af en toe een compliment te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *