Waarom gitaar spelen?

 

Gitaarschool Den Haag

Nog leuker dan het luisteren naar je favoriete muziek, is zelf muziek maken! Heb je altijd al de neiging om aan een gitaar te zitten als je er eentje ziet? Misschien is de gitaar dan wel het ideale muziekinstrument voor jou! Voordeel van een gitaar is dat je met slechts enkele akkoorden al heel mooi liedjes kunt begeleiden. Wist je dat veel leerkrachten ook graag hun gitaar meenemen naar de klas? Het is vrij makkelijk om je eigen klas te begeleiden bij het zingen. Denk eens terug aan vroeger, vond jij die jongen met die gitaar ook altijd zo onweerstaanbaar? Mensen vinden het vaak heel stoer dat je gitaar kunt spelen. Je kunt in je eentje spelen, maar een band zonder gitaristen bestaat bijna niet. Het is toch geweldig als je samen met je muzikale vrienden je eigen band kunt vormen? Bijkomend voordeel is dat uit onderzoek blijkt dat het bespelen van een gitaar heel goed is voor de ontwikkeling van je brein! Van het tokkelen op je gitaar wordt je ook nog eens heel ontspannen. Er komen gelukshormonen vrij in je brein. Belangrijkste reden is natuurlijk dat het gewoon ontzettend leuk en tof is om gitaar te spelen en dat het ook nog eens heel mooi klinkt!

 

Gitaarschool Den Haag

Natuurlijk kun je thuis lekker wat tokkelen of een beetje meedoen met de filmpjes op YouTube. Toch is les van een echte professional aan te raden. En natuurlijk moet je heel veel oefenen! Het belangrijkste is wel dat je er lol in blijft houden. Het heeft echt geen zin om keer op keer dat moeilijke stuk tot aan frustratie aan toe te spelen. Het is verstandiger om gewoon even je gitaar weg te leggen en het op een later moment gewoon nog eens te proberen. En wedden dat het na een kleine pauze wel lukt? In Den Haag hebben we diverse gitaarscholen waar je les kunt nemen. Les is enorm goed voor je motivatie. Je traint in de les ook je gehoor. Kom naar een gitaarschool in Den Haag en leer van elkaar!

 

Jong geleerd, is oud gedaan!

Zoals met het bespelen van veel instrumenten geldt ook hier dat kinderen het op jonge leeftijd makkelijker en sneller leren dan volwassenen. Toch is het heel goed mogelijk om nog gitaar te leren spelen als je al wat ouder bent. Je hebt dan gewoon wat meer doorzettingsvermogen nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *