Wat is Parapsychologie?

ParapsychologieIn dit artikel gaan we het hebben over parapsychologie. Nu vraag je je misschien af wat dit precies is. Gelukkig is dat ook precies het onderwerp van dit artikel en zullen we antwoord geven op deze vraag. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over parapsychologie? Zou jij graag een definitie kunnen koppelen aan deze term en simpelweg je kennis willen verbreden? Dan adviseren wij je om vooral verder te lezen en een aantal minuten van je tijd in dit artikel te steken. 

Parapsychologie, wat is het?

Om te beginnen gaan we direct de vraag beantwoorden wat parapsychologie nu precies inhoudt. Parapsychologie is een term die gekoppeld is aan iets wat te maken heeft met bovennatuurlijke verschijnselen. Om precies te zijn is parapsychologie een wetenschappelijke term waarbij onderzoek gedaan wordt naar verschijnselen die op dit moment nog niet verklaard kunnen worden. Er wordt onder andere gekeken naar dingen die met de geest van de mens samenhangen. Zoals eerder gezegd kunnen bepaalde dingen met de wetenschap van vandaag nog niet verklaard worden. Hierdoor kun je in principe zeggen dat bij parapsychologie onderzoek gedaan wordt naar fenomenen die tot nu toe nog niet verklaard kunnen worden. 

Houvast van de meeste wetenschappers

Vandaag de dag houden veel wetenschappers zich vast aan het feit dat alles ontstaan is door materialisme. Dit houdt in dat ze denken en geloven dat de basis van het heelal gevormd is door diverse materialen. Door hierin te geloven en zich vast te klampen aan deze verklaring voor in principe alles wat we kennen wordt het bestaan van paranormale verschijnselen en fenomenen ontkend. 

Parapsycholoog

Een parapsycholoog is anders dan deze wetenschappers. Hij of zij gaat namelijk juist op zoek naar het onverklaarbare en gelooft niet zomaar wat de rest gelooft. Hij of zij doet dus als het ware onderzoek naar het paranormale en probeert het bestaan ervan in beeld te brengen. Er wordt constant bewijs van bovennatuurlijke verschijnselen gezocht en er wordt geprobeerd om hier vervolgens een bepaalde theorie of verklaring aan te koppelen. Zodra dit lukt is het onderzochte verschijnsel niet meer bovennatuurlijk. Voordat dit kan gebeuren is er genoeg bewijs nodig. Dit bewijs mag niet tegenstrijdig zijn met de huidige kennis op wetenschappelijk gebied van vandaag. 

Om kort samen te vatten wat er besproken is in dit artikel is parapsychologie een moeilijke term voor het doen van onderzoek naar het paranormale of bovennatuurlijke. Er wordt een verklaring gezocht door wetenschappers waarom bepaalde dingen gebeuren die we niet kunnen verklaren. Zodra hier genoeg bewijs voor is verzameld kan er een theorie aan gekoppeld worden en zal het uiteindelijk niet meer onverklaarbaar zijn en ook niet meer als bovennatuurlijk worden beschouwd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *